There was an error in this gadget

Thursday, December 17, 2009

Wali band - Egokah Aku



Ku… tak pernah merasa
Gundah di hatiku, Ketika denganmu
Saat kau, Kau belai rambutku
Kau temani aku, Kau basuh lukaku

Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

Sadarkah kini ku tak rela
Iman ku telah sirna
Mimpiku tak nyata

Kini semua berlalu
Karena engkau tak memilihku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu kutak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu
Kuharap tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

Saturday, December 12, 2009

Mobile System Implementation


ini masa nak present (muka cuak 2 sebenarnya, hehehe)

9/12/2009 adakah detik penentuan sistem yang aq dirikan berjaya atau tidak..selama 4 bulan persiapan dilakukan dari segi 'database', 'coding' dan 'interface' sistem ini telah dilakukan..akhirnya berjaya juga sistem ini berjalan..untuk mengukuhkan perjalanan sistem aq, aq menyediakan 'report' untuk rujukan oleh pensyarah dan junior2 yang akan mengambil subjek ini..suka duka telah aq harungi bersama2 rakan projek aq ini (Afiq), di saat memerlukan bantuan macam2 peragai yang di buat oleh dia..tapi dengan bantuan En. Ashri (Ketua Program Teknologi Maklumat) dalam 'coding' sememangnya banyak membantu aq..kerana dia berpengalaman dalam Mcirosoft Visual Basic 6.0..

Alat2 yang diperlukan untuk membangunkan sistem PD Shutdown RFID System :-

ini adalah gambaran laptop aq (xsempat amik gambar laptop sendiri, huhuhu)


ini pula cd (install kat laptop) & ID tags


inilah RFID reader sistem ini (baca id tags tadi tau..)

Selama 4 bulan ini juga aq sibuk untuk membangun sistem ini, begitu juga dengan 'report'..Alhamdullilah, sebelum hari pembentangan sistem, sistem ini telah siap sepenuhnya..pada permulaan pembentangan yang di 'evaluate' oleh Puan Suzana & Puan Rahayu, kami berjaya menyakinkan sistem ini boleh diguna pakai di Malaysia khususnya kerana sistem ini tidak ada orang yang menghasilkannya khususnya di kalangan pelajar...Akhir bicara, sistem ini telah membuatkan aq berpuas hati kerana selama 2 setengah tahun aq belajar di Unisel, akhirnya berjaya juga aq menghasilkan sistem yang tidak ada orang bangunkan..



Ni la notification sistem aq 2..(mase bleh setkan)



lepas 2, notification dari Windows muncul pula..hehehe

Selama 4 bulan kesabaran dan kecekalan aq diuji,
Selama itu jugalah sistam aq lame menanti,

Sistem berjaya tidak dapat apa yang ingin aq katakan,

Hanya mampu sujud syukur & selawat di atas nikmat yang diberikan..

Wednesday, December 2, 2009

Spring - Romantis

Bagaimana
Harus kita meneruskan
Percintaan yang terluka
Masa dulu

Andainya kau sendirian
Dan kau masih lagi mencariku
Di sini aku menanti mu

Kenangi saat indah kau dan aku
Waktu itu hidup kita romantisnya
Kita pun berlari-lari mengejar ombak
Di pantai kasih
Akhirnya aku kau tinggalkan

( 1 )
Sejarah cintaku yang lalu oh...
Hanyalah ujian bagimu
Seandainya kau perlukan aku
Ku masih ada di sini
Seandainya aku tiada lagi
Simpanlah cintaku
Di dadamu oh... sayang

Cuba kau ingat kembali
Masa lalu
Kasihku teguh buatmu
Walaupun terluka namun ku bersabar
Dan masih menyayangi

Andainya kau ada yang lain
Waktu ini
Apalah dayaku lagi
Terpaksalah aku membawa diriku
Dan hanya Tuhan saja yang mengerti

( ulang dari 1 )

Kalau aku mengelamun sendirian
Berderai airmata di pipiku
Kerana terlalu pilunya hatiku
Kau pergi dariku tanpa pesan
Di sudut hatiku yang terluka ini
Terpahat namamu Kaulah kekasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...