There was an error in this gadget

Monday, August 31, 2009

Si Dia

Kali nie aq ingin sampaikan luahan hatiku kepada dia, SIAPAKAH DIA?? hanya aq, dia & yang Maha ESA sahaja yang tahu apa yang berlaku sepanjang perkenalan kami selama 6 bulan ini..Bermula apabila aq menambah dia sebagai kenalanku di website Friendster, mengenali dia sebagai junior sekolah lame ku..merasakan perkara biasa sepanjang kami berbual sehingga kemesraan yang terjalin di ruang sembang YM membuatkan aq ingin mengenalinya dengan lebih rapat lagi..

Permintaan nombor si dia ditolak habisan setelah aq secara tiba2 meminta (dah mula jatuh ati), perasaan sedih melanda tetapi aq tabahkan diri kerana si dia merasakan belum masa lagi untuk berbuat demikian..
Setiap malam pasti aq tunggu si dia di ruang YM walaupon kadangkala si dia sibuk dengan kerja yang perlu di siapkan..sehingga pada satu ari aq di tegur oleh Mama Walia ( ketiak berada di dalkam bengkel C# pada cuti sem yang lepas) mengenai perbualanku dan si dia di dalam kelas..hehehe..Siang berganti malam, begitu juaga sebaliknya, apabila satu hari mesej yang aq sampaikan pada si dia untuk meminta nombor di tolak (pilu hati aq ini), apakan daya nasi belum menjadi bubur pada hari pagi Ramdhan yg pertama sesuatu yang tidak disangka bahawa dia memberikan nombornya kepadaku..

Perasaan gembira terpancar bak bilik gelap diterangi lampu, hanya syukur sahaja yang aq boleh panjatkan kepada-Nya..di harap perkenalan yang baru melalui telefon dapat merapatkan hubungan silaturrahim..Dan adakah dia permata baru dalam hidupku, hanya doa sahaja yang boleh kupanjatkan kepada-Nya..Walaunpun post kali ini tidak seberapa seperti yang lain, di harap ini dapat memuaskan hatinya tersebut..

Akhir bicara

Ramadhan pertama perkenalan bermula,
Antara aq dan dia,
Di harap lebih terjalin hubungan yang tersedia,
Menanti hari "itu" bila akan tiba???

Friday, August 28, 2009

Perjalanan yang memenatkan..

Hari Selasa yang lepas, aq berpuasa di rumah Ijok buat kali kedua selepas murung pada hari pertama (tunggu Afiq & Syafiq pulang)..terasa kesunyian membelenggu diriku pada siang harinya selepas sahur..mana tak nya kalau semua kawan2 ada yang belum sampai, nasib menyebelahi aq selepas pejam celik di atas tilam, akhirnya Afiq & Syafiq menyegarkan mataku tatkala mereka baru pulang dari rumah masing2, mengatakan mahu ke Sungai Wang untuk mencari harta karun masing2..hehehe..

Perjalanan kami di temani oleh buah hati Syafiq & kakaknya (Ora & Tira), memakan masa hampir 45 minit..Aq & Afiq berpisah dengan mereka buat sementara waktu kerana kami juga ingin mencari harta karun (perkakasan laptop masing2)..seseudha mencari kami berjumpa semula di Times Square diaman waktu berbuak hampir tiba..seperti kebiasaan gambar2 akan ditunjukkan untuk tontonan umum sesuai semua lapisan masyarakat..hahaha



Aq, Syafiq & Afiq


Tira, Afiq & Ora (Syafiq jagan jeles, hehehe)

Tuesday, August 25, 2009

Gemuruh


Wan & Aq

Di dalam gerimis,
Penuh rahmat, dia tersentuh
Cendawan alpa, sesegar pagi,
Yang permai damaikan.
Align Center
Tunggul di pinggir rimba,
Lantas mendambarkan,
Kisah sempurna dari jiwa,
Bakal surinya.


Di dalam kelambu,
Menunggumu, dia kesali,
Hilang bayangan,
Pedoman, ikhtiar dan arah.

Persis si buta mendambakan,
Hidup sedehana,
Menjamahi hari-hari,
Mimpi-mimpinya.

Oh sendiri meratapi
Sekalungan sengsara,
Dan meratap siksa,
Pahit maung madah punjangga.

Terbukti kasih
Yang hanya serampang berbisa,
Mengukir gerigis besi kaca,
Dan pawaka.

(2x)
Tak tersedar meratapi kepusar keinsanan
Membibitkan titis-titis sepekat warna darah dan dosa

Sunday, August 23, 2009

RAMADHAN + SAHABAT..



Salam, sudah berlalu bulan Sya'ban, menjelma pula bulan Ramadhan (bulan yang mengandungi malam yang lebih baik dari seribu malam)..ya, pasti di antara kita ada yang meraikan berbuka puasa dengan keluarga (begitu juga denganku) dan pastinya amal nahi mungkar perlu diawasi supaya puasa pada tahun ini mendapat rahmat dari-Nya..mendengar azam family & kawan2 puasa tahun ini pasti membuatkan aq juga mahu turut serta dengan azamku.

"Ya Allah, di harap bulan yang mulia ini dapat aq khidmatkan diriku padamu walaupun ku tahu diri ini penuh dengan limpahan dosa yang hanya dapat diampunkan oleh-Mu"
..pasti sebahagian dari kita mengharapkan lebih dari ini..begitu juga dengan aq, puasa pada tahun ini pasti berbeza bagiku kerana ini adalah merupakan kali pertama & terakhir aq akan berpuasa dengan kawan2 serumah denganku di Ijok (sedih).."Ya Allah dimana lagi dapat Kau temukan dengan sahabat seperti mereka", itu saja yang boleh aq ungkapkan..kerana selepas bulan 12, kami semua akan membawa hala tuju masing2..walaupun sebilangan dari kawan2 aq yang masih ada baki semester yang mahu dihabiskan..memori yang terpahat pasti mengukir senyuman setiap dari kami kerana banyak kenangan suka & duka berlaku di Rumah No.5, Taman Ijok Utama.

Akhir sekali, aq harap dapat mengukir lagi kenangan bersama kawan2 aq sebelum perpisahan akan bermula..Dan, di bulan mulai ini aq ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan kepada Muslimin & Muslimat, di harap Ramadhan dapat memberikan keceriaan pada anda semua..Wasalam..

Wednesday, August 19, 2009

PERMULAAN SEM BARU..

Tanggal 18 Ogos 2009, tercipta lah satu lagi sejarah di mana duit PTPTN aq yang selama ini tidak dapat ku raih, menjelma dengan mendenyut jantungku kencang..hihihi..bayangkan tau macam mane duit PTPTN yang sepatutnya aq dapat bulan 2 terpaksa ku tunggu selama 6 bulan..wah 6x..beli gadjet la kawan bila tengok duit PTPTN aq dapat macam gaji Cikgu Sekolah..(muwahahaha)..apa lagi, gerak Sunway la, lepas sental nasi kat kedai "Berbaloi2", tepat kul 4.30 ptg + 2 minit lamabat pasal Amerul boleh berkemas diri di dalam tandas (cisdel tol), beli barang yang dah lama tertusuk di hatiku ini..seperti kebiasaan aq akan memaparkan wajah kanak2 riang selepas "berkelah" di Sunway..

Dari kiri : Syafiq, Afiq, Aq (Roses)

Sebenar lagi 2 kengkawanku pergi melepaskan hajat masing2, so gambar kami bertiga saja di paparkan..hehehe, TAPI JANGAN INGAT MUKA DORANG TAK ADA KENAPA KAT BAWAH NIA GAMBAR SAPA LAGI 2 ORANG (XKAN LA WARGA ASING, HAHAHAHA)

Dari kiri : Syafiq, Afiq, Aq (Roses), Amerul & Hafiz

Gambar ini di ambil ketika kami berjaya merakamkan suara di pusat karaoke berhampiran Mcd..bagaikan halilintar sabung-menyabung apabila kami berjaya mendominasi suara sehinggakan penyanyi lain bertempiaran (mungkin suara Amerul nie)..hahaha..last but not least memang happening sebab dapat keluar dengan kawan serumah (habis duit aq, kui3)

Tuesday, August 11, 2009

Kenduri Kahwin

Sudah 2 minggu aq n kengkawan (Fantastic 4) berada di dalam penjara C#..kui3, tapi sebenarnya untuk kebaikan aq gak sebab advantage ada certificate (tapi kena excellent projek, TOLONG!!!), tapi pada ahad yang lepas, 9 Ogos 2009 berlaku peristiwa yang perlu diketahui kerana Kakak kawan aq, Faez (Dr. Doom) melangsungkan perkahwinan..tanpa membuang masa di dalam penjara C#, kami ditemani Hafiz (Silver Surfer) mengerakkan badan ke rumah Faez pada jam 1.30 (class setengah hari jew..), Sesampai disana, kami dihidangkan sajian yang menyelerakan tekak kami (dari pagi tak makn ooo)..Akhirnya, inilah muka manusia yang selalunya kenyang lepas makan..

The Thing

Silver Surfer

Invisible Woman

Human Torch

Featuring Faez (Dr.Doom)

To the world justice, hahahaha


Friday, August 7, 2009

Pada masa lapang

Gracias Agent 47

1. Nama timangan anda?

= Mohsin, Ochin @ adik (walaupun anak yang ke-2 dari 7) & R.o.$.e.$ (zaman kegemilangan B n R)..



2. Anda seorang yang?
= Panas baran (macam Hulk), caring member (bab makan), touching (klu membe cakap belakang), rajin (assignment & tolong umi), tidur lambat (adik kepada Batman) & banyak lagi..



3. Insan yang teristimewa?
= My Family, My Heaven (bab awek 2 dah lama aq tinggalkan setelah berjaya mengharungi onak & duri..kui3..tapi klu ada yang aq berkenan aq bagilah ayat2 cinta + pantun) ..yang penting hubungan yang terjalin mestilah mempunyai batas yang tertentu dalam Islam..INGAT!!!



4. Lagu kesukaan?
= Lagu Melayu + English Jiwang Karat (karat simbah air lepas 2 biarkan, TENGOKLAH)


5. Makanan kesukaan anda?
= Umi aq (Jamaliah Binti Sarip) yang masak mesti aq suka lagi2 Ikan Masak Asam Pedas (pergh, dulu tak suka tapi skerang zaman dah berubah)..muwahahaha



6. Sikap yang membuatkan anda stress?
= Sikap acuh tak acuh macam tak buat assignment, kemas umah & banyak lagi la..(klu cam 2 baik amik orang gaji, setel sume kan3??)



7. Warna kegemaran anda?
= Hitam (kegemaran ku), Hijau (tenang), Putih (suci), Merah (garang..hahaha)



8. Benda yang mesti ada dalam beg?
= Yang nie mesti beg pergi class kan?? Aq letak buku nota & buku teks untuk subjek apa yang nak belajar ari 2..alat2 tulis?? ( pinjam kat kawan, pemurah mereka nie tau)



9. Kali terakhir anda menangis?
= Orang yang betul2 (family & related) kenal aq, mereka tau..lagi satu MENANGIS & SEDIH lain tau..



10. tag utk 6 rakan anda?
= Eca (see u at konvo, kui3)
=
Wan 125ZR (long time no see u, sedih oo)
= Afiqah (gadis YM, huhu)
= Kengkawan Mobile Technology
= Kengkawan (YM, Myspace, Facebook, Friendster, etc.)

Wednesday, August 5, 2009

1. APAKAH NAMA BLOG ANDA DAN KENAPA ANDA MEMILIH NAMA ITU?
Hi$ nAmE i$ R.o.$.e.$ kerana ini adalah gelaran oleh kawan hostel (Black) & nama ini juga mengingatkan kemasyuran kami di Unisel BJ..(dominate game futsal 8 row)..^o^..

2. APAKAH LINK BLOG ANDA SEKARANG DAN BAGAIMANA BOLEH TIMBUL IDEA UNTUK MENAMAKANNYA SEPERTI ITU?
morecent89.blogspot.com kerana morecent89 membuat aq ingat pada duit..ia boleh dikategorikan duit yang boleh tulis dalam blog ni..kui3..^o^..

3. APAKAH 'METHOD' PENULISAN DALAM BLOG ANDA?
Method aq nie sama juga klu korang tengok perubahan dari bayi hingga ke dewasa, kerana di situ kita dapat melihat perubahan yang berlaku (renung2kanlah, selamat beramal)..^o^..

4. PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG ANDA? SEBABNYA?
Pernah sebab malas nak post yang terbaru, TETAPI kesabaran yang terpaksa di ikuti berjaya membuatkan aq tak nak hapuskan blog (SAYANG OOO)..^o^..

5. APAKAH PENDAPAT ANDA MENGENAI BLOG KEPADA PEMILIK BLOG YANG TAG ANDA INI?
Erm, aq copy paste tau..Dia tak tag pun nama aq, jangan bagitau kat sape2..(Klu rasa nak copy paste, jangan segan ye)..^o^..

Tuesday, August 4, 2009

Spring - Sejiwa


Pada irama ku berpesan
Lagu ini ditujukan

Padanya yang tersayang

Kasihku kau pernah dipersia

Lalu kubawa cintaku

Sebagai penawarnya

Biar lukamu masih terasa


Sesaat engkau tidak ku temu
Bulan seakan pilu

Tiada dapat beradu

Begitu jika engkau membisu
Badai jauh dilautan

Tiada kete
pian
Sebegitu cintaku padamu


Usahlah cinta dibawa bersama

Ditenggelami mentari di timur

Gelap gelita tiada bercahaya

Ku
tiada berdaya



1
Inginku selalu di sampingmu
Tiap waktu siang melambai malam

Bagaikan senja denyutan cinta kita

Penyambung hadirnya


( ulang 1 )

Akan ku bina istana bahagia
Menjadi lambang kasih berpanjangan

Hentikan airmata pedih kenangan
Yang mencakar perasaan

Mekarlah bunga cinta
Seharum wangi kemboja

Mekarlah bunga cinta
Di taman kita sejiwa

Bile Rindu Kembali

!!hahihu!!




sungguh merdu nyanyian ku,


muka mu macam pernah kutemu,


bila ku pandang ku rasa layu,


klu bertemu, di malam minggu,


nikmat hati terasa rindu..




!!huhuhu!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...