There was an error in this gadget

Saturday, December 12, 2009

Mobile System Implementation


ini masa nak present (muka cuak 2 sebenarnya, hehehe)

9/12/2009 adakah detik penentuan sistem yang aq dirikan berjaya atau tidak..selama 4 bulan persiapan dilakukan dari segi 'database', 'coding' dan 'interface' sistem ini telah dilakukan..akhirnya berjaya juga sistem ini berjalan..untuk mengukuhkan perjalanan sistem aq, aq menyediakan 'report' untuk rujukan oleh pensyarah dan junior2 yang akan mengambil subjek ini..suka duka telah aq harungi bersama2 rakan projek aq ini (Afiq), di saat memerlukan bantuan macam2 peragai yang di buat oleh dia..tapi dengan bantuan En. Ashri (Ketua Program Teknologi Maklumat) dalam 'coding' sememangnya banyak membantu aq..kerana dia berpengalaman dalam Mcirosoft Visual Basic 6.0..

Alat2 yang diperlukan untuk membangunkan sistem PD Shutdown RFID System :-

ini adalah gambaran laptop aq (xsempat amik gambar laptop sendiri, huhuhu)


ini pula cd (install kat laptop) & ID tags


inilah RFID reader sistem ini (baca id tags tadi tau..)

Selama 4 bulan ini juga aq sibuk untuk membangun sistem ini, begitu juga dengan 'report'..Alhamdullilah, sebelum hari pembentangan sistem, sistem ini telah siap sepenuhnya..pada permulaan pembentangan yang di 'evaluate' oleh Puan Suzana & Puan Rahayu, kami berjaya menyakinkan sistem ini boleh diguna pakai di Malaysia khususnya kerana sistem ini tidak ada orang yang menghasilkannya khususnya di kalangan pelajar...Akhir bicara, sistem ini telah membuatkan aq berpuas hati kerana selama 2 setengah tahun aq belajar di Unisel, akhirnya berjaya juga aq menghasilkan sistem yang tidak ada orang bangunkan..



Ni la notification sistem aq 2..(mase bleh setkan)



lepas 2, notification dari Windows muncul pula..hehehe

Selama 4 bulan kesabaran dan kecekalan aq diuji,
Selama itu jugalah sistam aq lame menanti,

Sistem berjaya tidak dapat apa yang ingin aq katakan,

Hanya mampu sujud syukur & selawat di atas nikmat yang diberikan..

14 comments:

yul said...

uh..
congrat!!..
same wif me uh.
rase lega oke.
;p

p/s: btowl ker ade pnmbhn subjek tuk dak diploma fitm y las sem uh?
huhuhu

ECA said...

TAHNIAH AWAK..

Anonymous said...

tahniah yo..hohoho

Hi$ nAmE i$ R.o.$.e.$ said...

yul: sye ctau plak ade p'nambhan subjek sem dpan sbb sye dh hbis blaja sem nie..

eca: sama2 jgn lupa blanja sye k!..hahah

laen2: pham2 je la, sme2 jg aq ucap..
hahaha

AzzizatulHuda said...

mantapp :D

Hi$ nAmE i$ R.o.$.e.$ said...

huda: tq fren..jgn lupe blanja mkn ea?
hahaha

afiq3a said...

Maap yew selame ni aku sakit kn aty ko.. T.T

Hi$ nAmE i$ R.o.$.e.$ said...

xpe afiq, semoga ko amik p'gajaran..sbb aq xnk ti b'laku kat ko..ko kena sedar..

Hi$ nAmE i$ R.o.$.e.$ said...

xpe afiq, semoga ko amik p'gajaran..sbb aq xnk ti b'laku kat ko..ko kena sedar..

@h_ChOnG said...

erm ok ah.. tahniah2... tp ni x suka .. leceh nak tulis word verification ni...

Hi$ nAmE i$ R.o.$.e.$ said...

kecoh ar ko ah_chong..bkan lame pon mkn mase tluis..
tuit..

afiq3a said...

Ok..but kitew O-O yew...maap kawan..^.^

Hi$ nAmE i$ R.o.$.e.$ said...

yela, ko jgn bt lagi..klu aq xmaapkan ko xtau la pe nk jd ko nie..

Hi$ nAmE i$ R.o.$.e.$ said...

yela, ko jgn bt lagi..klu aq xmaapkan ko xtau la pe nk jd ko nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...