There was an error in this gadget

Wednesday, July 6, 2011

Jalan-Jalan Cari Hospital

(ingat nak buat rumah la blkg hospital tu, cmne? dekat skit kan..hahaha)
Hari b'ganti hari, sampai nak masuk sem baru hampir tiba (syukur, result gua gempak laa..hihihi)..nak pergi hospital x tau la bila (dah hari2 men bola, hehehe)..lepas b'tarung peluh (mcm nyawa m'lyg plak..hohoho) kat klinik Batu Arang selama 4 jam dengan Naim (Puyol Impak 3, gua latih die tuh!) pada hari isnin yang lalu untuk m'gambil surat jumpa pakar dermatologi (kulit)..akhirnya dapat juga luangkan masa pada hari ini dengan kawan baik aq, Syazwan (Nani Impak 3, gua xminat Nani der...)..itupun pukul 9 baru b'tolak (lepas bekfes kat medan)..p'jalanan yang m'gambil masa selama 30 minit (klu bw R1, confirm 15 minit) selamat sampai juga di HSB (nak tau, lu pikir la sendiri..hahaha)..dengan b'bekal surat & ubat, kami m'jajau (murid2, mknanye m'cari ye.. =) )..tension juga la bila abang di kaunter p'tanyaan b'kata, "abg dh salah tmpat nie, nie kaunter kecemasan..sptotnya kat klinik pakar sungai buloh"..tanyaku balik, "katne tmpat tu?"..dia pun m'jawab (budget mcm betol je, hampeh!!!), "abg nampak traffic light, amik kiri.."..setelah habis p'bualaan, kami pun b'gegas ke sana..

Sampai di klinik (m'jajau juga cari parking, mcm kat hospital tu gak..haissh), kami terus ke kaunter p'daftaran.."Kak, nak buat appointment ngan doktor?", kataku..dia m'jawab, "Kamu isi nama, ic, alamat & no.tepon..dlm mase 2 mggu dtg ye.."..(maknanye, aq dh dftr sem baru..aiyaaa!)..baru hendak b'edar, akak lagi seorang m'nahan kami & b'kata, "Nie bukan kat sini dik, kat hospital tu juga..kena naik tgkt 2, cari klinik dermatologi", katanya..t'ingat kata2 abang di hospital itu, di kepalaku ini lah ayatnya (@#$%^&>", kuang asam pnye brader tu..baget bleh bace tulisan dktor plak, kang ado yg keno bako nie..haisshh)..lega dengan penjelasan akak itu, kami b'gegas ke hospital balik..

Di hospital, selepas di beritahu oleh akak guard di kaunter utama, kami b'jumpa dengan nurse/doktor (aq xtau pakaian formal dorg..hahaha) untuk buat temujanji (bukan dating tau..hihi).."Kamu nak ape?", katanya.."Saya ada surat untuk jumpa dengan pakar", kataku..selepas habis b'bual, kami pun balik (xkan lepak kat hospital usha awek, huhu)..balik pun sebab hendak ambil adik di sekolah (abg mithali katakan.. =p )

p/s: temujanji pada 19/7 nie (hari kedua aq masuk blaja), klu x nurse/doktor tu nak bg 13/9 (orang demam raya lagi la..hihi)

1 comments:

Anonymous said...

ingatkan jalan2 cari makan..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...